Wij geven om het milieu

Waarom geven wij om het milieu?

Graag dragen wij op kleine schaal ook ons steentje bij in de verbetering van milieuomstandigheden. De impact die de mens vandaag heeft op het milieu heeft een grote invloed op hoe de wereld er voor de volgende generaties uit zal zien. In veel situaties zijn die veranderingen zelfs nu al meetbaar.

Over het algemeen denkt men dat "groen gaan" tijdrovend en duur is. In sommige gevallen klopt dit, maar in veel gevallen niet. De meeste groene technologie is ontworpen om energieverbruik te reduceren en bestaande grondstoffen te hergebruiken. Energie is duur en er minder van gebruiken kan je dus veel geld besparen.

We verbruiken onze grondstoffen sneller dan dat ze gereproduceerd worden en dat is niet goed. Als we op hetzelfde tempo blijven doorgaan zullen we vroeg of laat zonder essentiële grondstoffen zitten zoals: fossiele brandstoffen, bomen en drinkbaar water. Om onze huidige manier van leven te kunnen behouden zullen we wat meer om het milieu moeten geven.

Wat doet SlimInICT voor het milieu?

Bij de bouw van onze vestiging in Kelpen-Oler is getracht zoveel mogelijk ecologische innovaties toe te passen. Een voorbeeld hiervan is het aardwarmtesysteem. Het betreft een bi-valent systeem, waarbij het pand in basis wordt verwarmd door een aardwarmtepomp. De warmtepomp is gekoppeld aan verticale bodemwarmte-wisselaars waardoor deze in de zomer kan worden ingezet voor koeling. Dit wil zeggen dat het beschikt over een volledig geïntegreerde warmte-productie en -afname door een duurzame energiebron.

Ruimtesensoren meten de gevoelstemperatuur. Zowel de lucht- als de stralingstemperatuur worden door de sensor geregistreerd. Op deze manier wordt er nooit meer energie verbruikt dan noodzakelijk is.Dit heeft een aanzienlijk lager energieverbruik tot gevolg.

Om deze warmte zo goed mogelijk vast te houden is op het dak sedum (gras) aangelegd. Dit zorgt voor een extra laag van natuurlijke isolatie. Tevens zorgen de vele ramen in het gebouw voor een overvloed aan natuurlijk licht. Dus ook daar wordt ons energieverbruik gedrukt.

Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van speciale prisma balken. Deze zorgen voor veel meer licht met een minimaal verbruik.

Ook met het waterverbruik wordt zorgzaam omgegaan. Regenwater wordt opgevangen in een tank, gefilterd en gebruikt voor de sanitaire voorzieningen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de ecologische innovaties die van ons pand een voorbeeld maken van duurzaamheid en energiebesparing. Iets waar we met recht trots op zijn!

3
Opleidingslocaties
685
Netwerkpartners
84%%
Geslaagd dit jaar
68%%
Al aan het werk