Front-End Developer

  • Leer werken met HTML, CSS en PHP
  • Leer en ontdek hoe je creatieve oplossingen bedenkt
  • Ontwikkel kennis over SEO

Interesse > Naar alle opleidingen >
POPULAIR

Over de opleiding

De term Front-End Development is een brede term voor al het werk dat hoort bij het maken van een goede website. Elke opdracht begint met een functioneel ontwerp. Je leert werken met Photoshop om je ideeën vorm te geven. Door middel van HTML en CSS krijgt je ontwerp gestalte in webbrowsers.

Met PHP leer je websites dynamisch maken. Je leert websites ontwikkelen die uitstekend functioneren op mobiele telefoons en tablets. Door slim gebruik te maken van Social Media zoals Facebook, Google Plus en YouTube zorg je dat de website goed converteert.

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een thema dat ook aan bod komt tijdens deze training. Dit is een element dat voor bedrijven tegenwoordig heel belangrijk is. Immers: goed vindbaar zijn via zoekmachines betekent automatisch meer relevant bereik. In deze opleiding ontwikkel je alle technieken die je nodig hebt om een waardevolle(re) Front-End Developer te worden.

Vereiste voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Benefits

Het volgen van deze opleiding biedt veel voordelen voor wie geïnteresseerd is om Front-End ontwikkelaar te worden en nog geen of beperkte ervaring heeft. Je bent na het volgen van de opleiding tenminste in staat om te werken aan de volgende thema's:

Presentatie van websites
Je bent na de opleiding in staat om gebruiksvriendelijke websites te bouwen, die op alle apparaten goed worden weergegeven. Je bouwt heldere menustructuren en zorgt voor een prettige leesbaarheid.

Opmaak van het ontwerp
Je volgt de creatieve ideeën van de Webdesigner, en zet het ontwerp om in een functionele website. Je maakt gebruik van slimme code, zodat de website op alle apparaten wordt weergegeven zoals het bedoeld is.

Gedrag van bezoekers
Je analyseert het gedrag van bezoekers en denkt goed na over hoe bezoekers de website zullen gebruiken. Je onderzoekt technieken die concurrenten gebruiken en werkt zelf aan het verbeteren van je eigen technieken om bezoekers de best mogelijke web-ervaring te geven.

Snelheid van websites
Een goed ontwikkelde front-end van een website bepaalt in belangrijke mate de snelheid van het laden van een website, ook via een mobiele verbinding. Na deze opleiding ben jij in staat efficiënte en effectieve code te ontwikkeling die korte laadtijden mogelijk maken.

Interesse

Heb je interesse in de opleiding Front-End Developer? Meld je dan aan voor een vrijblijvend intakegesprek. Wil je weten hoe een intake verloopt? Klik hier.

Informatie

  • Startdatum: december 2019
  • Locatie: Kelpen-Oler en Best
  • Doorlooptijd: 7 maanden
  • Plaatsen: max. 9 deelnemers
    (laatste plaatsen)

Even voorstellen

Joost Wijnen

Trainer Front-End Development
3
Opleidingslocaties
685
Netwerkpartners
84%%
Geslaagd dit jaar
68%%
Al aan het werk