Hoe verloopt een intake

 • Je maakt een afspraak om er achter te komen of SlimInICT jou kan helpen stappen voorwaarts te maken in je persoonlijke ontwikkeling. Deze afspraak kun je zelf maken of, indien van toepassing, samen met een familielid, je persoonlijk begeleider, je arbeidsdeskundige, jobcoach, re-integratiebegeleider of een consulent. Een afspraak maak je per e-mail, telefonisch of via het contactformulier. De afspraak wordt altijd per e-mail bevestigd. Doorgaans kan een eerste afspraak binnen twee weken worden gepland.

 • Tijdens de afspraak maak je kennis met SlimInICT. Hier is altijd een orthopedagoog van SlimInICT bij betrokken. Je wensen en doelen worden besproken. Ook wordt de haalbaarheid hiervan onderzocht en krijg je advies over een passende strategie voor jouw situatie. Je krijgt informatie over arbeidsmarktkansen in jouw regio.

  Er wordt gekeken welke kennis je al hebt opgedaan vanuit studie, werk of hobby en welke aanvullende kennis en kunde is nodig om je doelen te behalen. Daarnaast is er ruimte om aan te geven of er sprake is van beperkende factoren die er bij een reguliere opleiding of werkplek voor zorgen dat zaken soms minder soepel verlopen dan je graag zou willen.

  Voorbeelden van dergelijke factoren zijn vormen van autisme, concentratieproblemen, dyslexie, fysieke beperkingen of een energetische beperking.

 • Als je een CV hebt dan raden we aan deze mee te nemen, ook als je nog niet eerder werkzaam bent geweest in de ICT.

 • Als onderdeel van het onderzoek en om er achter te komen wat een goede route is richting jouw doelen, kan er voor worden gekozen een assessment af te nemen. Het meet beperkt op parate kennis, maar vooral op je potentieel. Het assessment meet onder andere hoe goed je bent in logisch redeneren, abstract redeneren, numeriek redeneren en ruimtelijk inzicht. Ook is er een beroepskeuzetest en een kwaliteitenonderzoek. Dit assessment kun je niet goed of fout doen. Het is vooral bedoeld om inzichtelijk te krijgen welke mogelijke richtingen aansluiten bij jouw specifieke kwaliteiten, om zo een plan te kunnen maken dat echt bij jou past.

 • Indien uit het gesprek en onderzoek blijkt dat een van de opleidingen van SlimInICT past bij jou en bij jouw situatie, wordt er een rapport opgesteld en een offerte bijgevoegd. Relevante elementen worden in overleg met jou gedeeld met de inkoper van de opleiding.
   
 • Als je een uitkering hebt, loont het zich de moeite in overleg te gaan met je contactpersoon bij UWV of Gemeente over opleidingsmogelijkheden. Opleidingen kunnen worden ingekocht door UWV, gemeenten of door werkgevers, maar de verantwoordelijke moet het hier natuurlijk wel mee eens zijn. Ook kan een opleiding particulier worden ingekocht. In dat laatste geval zijn er doorgaans diverse subsidiemogelijkheden, waar wij je graag persoonlijk over informeren.

 • Houd er rekening mee dat je in totaal 2 uur bezig bent met het gesprek, het assessment en het doorspreken van de resultaten. Mochten er een of meerdere mensen met jou mee komen naar de afspraak, informeer hen hier dan vooraf over zodat er voldoende tijd beschikbaar is.


Wil je meteen een afspraak plannen? Klik hier of neem telefonisch contact op met 0475 788 117.

Even voorstellen

Medewerkers van SlimInICT stellen zich graag alvast aan je voor. Maartje is een van de orthopedagogen van SlimInICT.
3
Opleidingslocaties
685
Netwerkpartners
84%%
Geslaagd dit jaar
68%%
Al aan het werk